999-999-9999 support@uwdomein.nl

Domeinnamen

Gaat er nog geen lichtje branden bij het woord domeinnaam? Geen probleem! Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over domeinnamen en –extensies. Ook kunnen wij u helpen bij het kiezen van een domeinnaam en –extensie die bij u of uw bedrijf past.

Registreer bij ons: de perfecte keuze!

Het registreren van uw domeinnaam bij uwdomein.nl is een gemakkelijk en snel proces. Helaas kunnen wij momenteel tijdelijk geen nieuwe registraties aannemen, maar in de toekomst zijn wij u hiermee graag van dienst! 

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is simpel gezegd uw unieke adres op het wereldwijde web. Het is de manier waarop uw bezoekers, uw klanten of mogelijke toekomstige klanten u kunnen vinden op internet. Een domeinnnaam bestaat uit een naam en een domeinextensie zoals .nl, .com, .net, etc. Natuurlijk bestaan er ook zoekmachines die bezoekers door kunnen leiden naar uw website als zij zoeken op uw (bedrijfs)naam of op kenmerken van uw website. Maar uw domeinnaam is uw rechtstreekse adres waarop mensen op uw website uitkomen. Het is het adres wat men in een internetbrowser intikt en altijd bovenaan de website zal blijven staan, al dan niet in een aangepaste variant.

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie is het gedeelte van de domeinnaam dat volgt na respectievelijk de naam van de website en een punt. De meest voorkomende domeinextensie in Nederland is .nl. De domeinextensie kan bezoekers wijzen op de oorsprong of land van de website, maar kan ook iets zeggen over het type organisatie dat achter de website zit. Zo zijn van oorsprong veel .net websites in beheer van technologische bedrijven en wordt .org geasocieerd met non-profit of duurzaamheidsorganisaties. Maar er zijn hier geen strikte regels voor. Ook is het mogelijk om zelf een domeinextensie te kopen. Deze zijn overigens wel een stuk duurder dan een gewone domeinnaam met .com of .nl en kunnen ook een nadelig effect hebben op de positionering van uw website in de zoekresultaten van online zoekmachines zoals Google.

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Een domeinnaam is als het ware uw online visitekaartje. Er zijn meerdere aspecten die bijdragen tot een goede domeinnaam voor uw wesbite. Uit gebruikersgemak is het aan te raden om een korte domeinnaam te nemen, waar de (merk)naam van de website of het product dat centraal staat op de website nog wel uit te herleiden valt. Kort maar krachtig is hier het sleutelwoord. Wij raden het persoonlijk af om een liggend streepje (-) te gebruiken in een domeinnaam, tenzij de domeinnaam erg lastig te lezen of te begrijpen is door bijvoorbeeld twee dezelfde opeenvolgende letters.

Hoe kies ik de juiste domeinextensies?

De juiste domeinnaam voor uw website hangt af van het land of de landen waar uw bezoekers vandaan komen, of de doelgroep uit het land waarop u zich wilt richten. Het is goed om te weten dat landgebonden domeinextensies invloed hebben op de positionering van uw website in de zoekresultaten van de persoon die gebruikt maakt van de zoekmachine. Een website met domeinextensie .uk zal het bijvoorbeeld minder goed doen in de zoekresultaten van een Nederlandse internersurfer dan een website met een .nl extensie. Als uw website gaat over een goed doel of een stichting, dan kunt u bijvoobeeld overwegen om een .org domeinextensie te nemen. Op deze manier krijgen mensen al een beter idee over waar de website over gaat op het moment dat ze uw domeinnaam zien.

Waarom uw domeinnaam registreren bij uwdomein.nl?

Het laten registreren van uw domeinnaam bij uwdomein.nl heeft vele voordelen. Het registratieproces is eenvoudig en snel. De keuze uit domeinextensies is erg groot en als Nederland’s betrouwbaarste domeinnaamverstrekker hoeft u zich geen zorgen te maken over de bereikbaarheid van uw website. Bovendien staat onze klanteservice voor uw klaar om u te helpen bij de beste domeinnaam of -extensie voor uw website.

Maak je klaar om je online aanwezigheid te creëren.